Ilomantsin ratapiha

Ilomantsin ratapihan peruskorjaustyöt valmistuivat loppuvuodesta 2022. Ratapihan kunnostustyö oli merkittävä hanke paikallisesti ja kuormausalue laajeni yli 5,5 hehtaarin alueeksi.
Väyläviraston toimesta teetetty kunnostushanke oli osa isompaa kokonaisuutta, jonka urakoitsijana toimi NRC Group Finland Oy. Kohteen suunnittelusta vastasi Ramboll Finland Oy ja valaistus oli yksi merkittävä kokonaisuus suunnittelussa.

Hanke toteutui valaistuksen osalta M-Light Oy:n T600-sarjan heittimillä, joita kohteeseen meni 80 kpl. Puolet oli asymmetrisellä linssillä ja puolet 30 asteisella linssillä, tolpan korkeudet olivat 20m. Mastoja alueelle sijoitettiin 16 kpl. Ramboll:in ja M-Light:in tehokas suunnitteluyhteistyö tuotti miellyttävän ja kehutun lopputuloksen valaistuksen osalta. Valaistuksen suunnittelussa huomioitiin erityisesti valaisimien sijoittelu, alueen turvallisuus ja viihtyvyys. Tasainen ja riittävän tehokas valaistus takaa hyvät ja turvalliset työskentelyolosuhteet kuormausalueella tuleville vuosille.

Tutustu T600 valaisimiin tästä!
 

Tutustu myös